Η απάντηση είναι ναι !!! Το καλοκαίρι η σοκολάτα μας συντροφεύει είτε κρύα σαν ρόφημα είτε σαν κομμάτια μέσα στο παγωτό είτε με τη μορφή σιροπιού αλλά και στην κλασική της μορφή .Μοναδικός προβληματισμός όλων όσων την αγαπούν είναι η συντήρηση της ,μιας και το καλοκαίρι μόλις αρχίσει να λιώνει οι περισσότεροι από μας τη βάζουμε στο ψυγείο με αποτέλεσμα όταν πάμε να την καταναλώσουμε να παρατηρούμε στην επιφάνια της άσπρα σημάδια σαν μια στρώση πούδρας. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν μαλακώσει πολύ η σοκολάτα απεγκλωβίζονται όλα τα λιπαρά της με αποτέλεσμα όταν την ψύχουμε απότομα αυτά να σταθεροποιούνται στην επιφάνια της .Αυτό φύσκα δε σημαίνει πως δεν είναι κατάλληλη για να καταναλωθεί .
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε τη σοκολάτα μας είναι σε ένα ντουλάπι με 15-25 βαθμούς κλισμένη αεροστεγές μιας που η σοκολάτα έχει την ιδιότητα να απορρόφα τις μυρωδιές από αλλά τρόφιμα